Matematik
hjælp
23. september 2006 af
Camz (Slettet)
jeg forstår ikke rigtig opgaven...håber der en der kan hjælpe mig...
A) Forklar, at for et postivt tal x0 er tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) givet ved ligningen.
Y= ax+b hvor a=-1/x0 ianden og b= 2/x0
B) Betsem de punkter, hvor tangenten fra d) skærer de to akser
på forhånd tak...
CaMz
jeg forstår ikke rigtig opgaven...håber der en der kan hjælpe mig...
A) Forklar, at for et postivt tal x0 er tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) givet ved ligningen.
Y= ax+b hvor a=-1/x0 ianden og b= 2/x0
B) Betsem de punkter, hvor tangenten fra d) skærer de to akser
på forhånd tak...
CaMz
Svar #1
23. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du mangler vist at fortælle, hvordan hvad forskriften for f er. Så vidt jeg kan se, er den f(x)=1/x.
Uanset, så husk på, at tangentens ligning er givet ved y=f(x0)+f'(x0)(x-x0). Prøv at sætte udtrykene for f(x0) og f'(x0) ind - så kommer du nok frem til resultatet.
Uanset, så husk på, at tangentens ligning er givet ved y=f(x0)+f'(x0)(x-x0). Prøv at sætte udtrykene for f(x0) og f'(x0) ind - så kommer du nok frem til resultatet.
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
