Matematik
integralllllll!!!!!!!!!
23. september 2006 af
ASLAK (Slettet)
(pi/3)
S(1+(tanx)^2)/(tanx)) dx =
(pi/6)
kan det passe at jeg kan sætte det øverste til :
1/(cosx)^2????
hvad kan jeg starte med at gøre????
S(1+(tanx)^2)/(tanx)) dx =
(pi/6)
kan det passe at jeg kan sætte det øverste til :
1/(cosx)^2????
hvad kan jeg starte med at gøre????
Svar #1
24. september 2006 af Benjamin. (Slettet)
Hvorfor?
Du kan reducere brøken og integrere ledvist. Brug integralet af tanx og cotx, 1/tanx = cotx.
S(cotx)dx = ln|sinx|
S(tanx)dx = -ln|cosx|
Eller du kan bruge substitution, men du får det samme resultat. Det ubestemte integral er ln|tanx|.
Du kan reducere brøken og integrere ledvist. Brug integralet af tanx og cotx, 1/tanx = cotx.
S(cotx)dx = ln|sinx|
S(tanx)dx = -ln|cosx|
Eller du kan bruge substitution, men du får det samme resultat. Det ubestemte integral er ln|tanx|.
Svar #2
24. september 2006 af ASLAK (Slettet)
okay...kan det passe at resultatet til sidst giver: ln3
Skriv et svar til: integralllllll!!!!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
