Matematik

røringspunkt??

24. september 2006 af Alcone (Slettet)
Funktionen f(x)=x^3 har en vandret tangent.
Hvilket røringspunkt har denne tangent?

(Hvordan finder jeg det?)

Og er der nogen som også ved hvordan man tegner denne tangent i en graf.. Skal gøre det vha. Cas-programmet..

Tak..




Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen
f'(x) = 0

Svar #2
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

Okay.. Kan du fortælle mig hvordan det evt. skal gøres inde på Ti-interactive?

Eller bare uden så.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Der er ingen grund til at løse ligningen ved brug af et CAS-program, det er meget hurtigere at løse den ``i hånden''.

Svar #4
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

Ja okay.. Men problemet er bare, at jeg skal aflevere opgaven i et CAS-program og det kan jeg ikke finde ud af.. Hvis jeg bare kunne se hvordan det skal gøres i hånden, så kan jeg måske se hvordan jeg skal indskrive det i CAS-programmet..

Hvordan skal jeg løse ligningen f'(x)=0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Du skal bare differentiere f(x) og så sætte udtrykket lig 0 og løse ligningen. Der er intet mystisk ved det.

Svar #6
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

And how do u do that? Sorry ..

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Du bør altså vide hvordan man differentierer x³ med hensyn til x. Det er en af de helt grundlæggende differentialkvotienter.

Svar #8
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

jamen bliver det så bare ikke 3x^2_0??

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Jeg kan ikke tyde det du skriver, men

f(x) = x³ =>
f'(x) = 3x²

Du skal altså løse ligningen

3x² = 0

Svar #10
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

ja det er også det jeg mener ..
løser jeg den giver det bare 0 ..




Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Ja, nemlig!

Svar #12
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

okay.. hvorfor skal alt det lette være så svære at fatte? :S

MEn er det så den ene punkt som jeg har fundet? hvad med den anden?

Svar #13
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

så skal jeg sætte 0 ind på x'ets plads ik da? Så giver det da også 0..


Svar #14
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

ingen der kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2006 af allan_sim

#13.
Det er helt rigtigt. Røringspunktet er dermed (0,0).

Det er ret vanskeligt at hjælpe dig med CAS-problemet, når det ikke fremgår, hvilket program/hvilken lommeregner du benytter. Men normalt er der i graf-vinduerne en funktion, der hedder "tangent", hvor du blot skal indtaste x-værdien for det punkt, hvori du ønsker en tangent tegnet - i dette tilfælde altså 0.

Svar #16
25. september 2006 af Alcone (Slettet)

Okay.. mange tak for hjælpen.. Har fundet ud af det.. Bruger Ti-interactive.. Men ved ikke hvad for en..

Svar #17
25. september 2006 af Alcone (Slettet)

Jamen så har jeg lige den allersidste spørgsmål.

Gør rede for, at grafen har to parallelle tangenter med hældning 3 og bestem deres ligninger.


Jeg har tegnet grafen inde på Ti-interactive vha. funktion f(x)=x^3 og mangler nu det ovenstående ^^.

Håber at der er nogen som kan hjælpe mig med det sidste..

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f'(x) = 3.

Svar #19
25. september 2006 af Alcone (Slettet)

okay har jeg så gjort.
Jeg får x=1 eller x=-1.

Hvordan kommer jeg så videre med at bestemme ligningerne?

Svar #20
25. september 2006 af Alcone (Slettet)

?

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.