Fysik

afbøjningsvinklen...

24. september 2006 af Chimmi (Slettet)
laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter. På en skærm bag gitteret måles afstanden l mellem de to 1.ordens prikker til l= 83,4 cm. Afstanden L mellem gitteret og skærmen er L= 1,25 cm.
a) beregn afbøjningsvinklen.. Hvordan gør det?
sin_tetra= (n*lamda)/d
lamda=632,8nm
d=1,25 m = hvor meget nm?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

a) Det er korrekt.

1,25m = 1,25 * 10^-9 nanometer

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa, læste vist spørgsmålet forkert. Det er Theta du skal finde.

sin_Theta = (n*Lambda)/d

Theta = sin^-1 (n*Lambda)/d)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Jeg håber ikke du mener det du skriver! Der gælder, at

1,25 m = 1,25*10^9 nm

Svar #4
24. september 2006 af Chimmi (Slettet)

heh, yap. takker, men hvad ska jeg så indsætte i n..? 83,4 cm..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:

n er ordnen. Der skal du indsætte '1'.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3:

Det er selfølgelig korrekt. Beklager det vildledende indlæg.

Svar #7
24. september 2006 af Chimmi (Slettet)

sin^-1= 1*632,8nm/1,25*10^9nm=det giver ikk et fornuftigt tal.. Jeg får 0,00000050624.. det kan da ikk passe..?

Svar #8
24. september 2006 af Chimmi (Slettet)

someone help..?

Svar #9
24. september 2006 af Chimmi (Slettet)

evt. lidt hjælp til opgaven.?

Skriv et svar til: afbøjningsvinklen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.