Fysik
Karakteristikker
24. september 2006 af
*PP* (Slettet)
Sidder lige fast i en rapport:)
på en karakteristik for en resistor får jeg hældningen til 10,245, er det så det samme som modstanden, eller hvordan udregner man den!?
på en karakteristik for en resistor får jeg hældningen til 10,245, er det så det samme som modstanden, eller hvordan udregner man den!?
Svar #1
24. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
Det kommer an på om det er en (I,U) graf eller en (U,I).
(I,U):
R = a , altså hældningen.
(U,I):
R = 1/a eller a^-1 ,den reciprokke hældning.
(I,U):
R = a , altså hældningen.
(U,I):
R = 1/a eller a^-1 ,den reciprokke hældning.
Svar #2
24. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
HOV FORKERT!!!, jeg klodsede i det
Uddybning til #1:
Sammenlign med en linies ligning (b=0).
(I,U):
U = R * I , y = ax
R=U/I=a
(U,I):
U = R * I , y = ax
I=U/R <=> I = 1/R * U ,
dvs:
a=1/R , a = R^-1
Uddybning til #1:
Sammenlign med en linies ligning (b=0).
(I,U):
U = R * I , y = ax
R=U/I=a
(U,I):
U = R * I , y = ax
I=U/R <=> I = 1/R * U ,
dvs:
a=1/R , a = R^-1
Svar #3
24. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
HOV RIGTIGT!!! , nu er det helt galt.
Alt hvad jeg har skrevet er (selvfølgelig) rigtigt:).
for:
R=1/a <=> a = 1/R
Alt hvad jeg har skrevet er (selvfølgelig) rigtigt:).
for:
R=1/a <=> a = 1/R
Skriv et svar til: Karakteristikker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
