Matematik

integralregning

25. september 2006 af sillepille (Slettet)
Hej..
Jeg har fået en opg der hedder at jeg skal beregne den eksakte værdi af integralet:
integralet fra 0 til ½ pi(x cos(x^2))

Er der nogen der li kan hjælpe mig i gang, ved slet ik hvilken slags det er osv..
Please..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Substitution, sæt t=x^2. Hvis du forlænger integralet med 2*½ skulle det gerne passe.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2006 af mathon

pi*S x*cos(x^2)dx

sæt
t=x^2, hvoraf dt/dx=2x eller 2xdx=dt

pi/2*S cos(x^2)*2xdx

der substitueres

pi/2*Scos(t)dt,
hvoraf

1/2
S pi*x*cos(x^2)dx=
0

1/4
pi/2*S cos(t)dt ? .....
0
(med substituerede grænser)


Svar #3
25. september 2006 af sillepille (Slettet)

Hvad betyder det når du skriver *s??

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2006 af eightx2 (Slettet)

* er selvfølgelig et gangetegn.
S er integraltegnet.

Svar #5
25. september 2006 af sillepille (Slettet)

okay..
men jeg forstår ik det du har skrevet med pi..
Den ene grænse er 0 og den anden er ½pi...

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Når du substituerer skal du skifte grænser.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2006 af mathon

men det kan IKKE ses, når du skriver:
integralet fra 0 til ½ pi(x cos(x^2)
men OK:

pi/2
S(x*cos(x^2))dx
0

sæt
t=x^2, hvoraf dt/dx=2x eller 2xdx=dt

1/2S cos(x^2)*2xdx

der substitueres:

pi^2/4
1/2S cos(t)*dt med substituerede grænser
0

pi^2/4
1/2[sin(t)]=? .........
0


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.