Matematik
stamfunktion
25. september 2006 af
ostereje (Slettet)
hej
jeg har to funktioner:
f(X)=2x^3/kvatratroden af x^4+5
g(x)=kvatratrod af x^4+5
jeg skal gøre rede for at g er en stamfunktion til f..
formlen jeg skal bruge er: f'(g(x))*g'(x) men jeg ved ik hvordan jeg skal sætte funktionerne ind i formlen...
noget med at t=x^4+5 og dt=2x^3
men er der ik nogen der lige kan hjælpe mig med at komme igang...
/ostereje
jeg har to funktioner:
f(X)=2x^3/kvatratroden af x^4+5
g(x)=kvatratrod af x^4+5
jeg skal gøre rede for at g er en stamfunktion til f..
formlen jeg skal bruge er: f'(g(x))*g'(x) men jeg ved ik hvordan jeg skal sætte funktionerne ind i formlen...
noget med at t=x^4+5 og dt=2x^3
men er der ik nogen der lige kan hjælpe mig med at komme igang...
/ostereje
Svar #3
25. september 2006 af eightx2 (Slettet)
#0
Du vil differentiere sqrt(x^4+5).
Du skal ganske rigtigt bruge formlen f'(g(x))*g'(x). Din indre funktion er x^4+5, så den bruger du som g(x). f(x) er den ydre, altså sqrt(x).
(sqrt: kvadratrod).
Du vil differentiere sqrt(x^4+5).
Du skal ganske rigtigt bruge formlen f'(g(x))*g'(x). Din indre funktion er x^4+5, så den bruger du som g(x). f(x) er den ydre, altså sqrt(x).
(sqrt: kvadratrod).
Svar #4
25. september 2006 af ostereje (Slettet)
vil det sige at f'(X)=4x^3+5
så 4x^3+5(sqrtx^4+5)* hvad er g' så?? er det 2x^3=6x^2
så 4x^3+5(sqrtx^4+5)* hvad er g' så?? er det 2x^3=6x^2
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
