Matematik

potensregning

25. september 2006 af Sannaen (Slettet)
Som denne: z i 5'endene / z i -5'endene

Er det z i -1'endene?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af vag (Slettet)

Nej, der er 10^10.

Du dividerer 100.000 med 0,00001.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

z^(5) / z^(-5) = z^10

Svar #3
25. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2006 af eightx2 (Slettet)

..da der gælder, at a^b/a^c = a^(b-c).

Svar #5
25. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Arh.. Ok (: Men hvorfor b-c?

Altså.. Så andet eks.

z i 8'ende z i sjette / z i 14'ende
Skulle give z i 0'ede Eller 1

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2006 af filleellif (Slettet)

#5
z^0=1

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2006 af sigmund (Slettet)

#5,

z^8 * z^6 / z^14 = z^0 = 1,

thi z^a * z^b = z^(a+b), og z^c / z^d = z^(c-d).

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2006 af wendten (Slettet)

z^5
---
z^(-5)

at divídere med noget er det samme som at gange med det omvendt... og det omvendte er potensen *-1 altså det tallet er opløftet i gange -1

z^5*z^5=z^10

da z^(-(-5))=z^5 (minus, minus = plus)

og når man ganger 2 ens grundtal med forskellig potens, i dette tilfælde z
så tager man bare de 2 potenser og plusser med hindanden

z^a * z^b = z^(a+b)

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2006 af wendten (Slettet)

z i 8'ende = z^8
z i sjette = z^6
z i 14'ende = z^14

z^8 * z^6
---------
z^14

er det samme som

z^14
-----
z^14

og da de 2 tal der er ens gælder den samme regel

2/2 = 1
5/5 = 1
213/213=1
z^14/z^14=1


Skriv et svar til: potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.