Fysik
"Bueskydning"
26. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
Er der nogle der gider, at bruge deres tid på, at hjælpe mig med følgende spørgsmål:
For almindelge buer som den overfor viste vokser trækkraftes størrelse stort et proportionalt med strækningen.
* Hvilket arbejde skal der udføres for at spænde buen 0,60 m?
Mit problem er, atjeg ikek forstå selve opgaven, hvad er det jeg skal regne ud?
På forhånd tak
mathilde
Er der nogle der gider, at bruge deres tid på, at hjælpe mig med følgende spørgsmål:
For almindelge buer som den overfor viste vokser trækkraftes størrelse stort et proportionalt med strækningen.
* Hvilket arbejde skal der udføres for at spænde buen 0,60 m?
Mit problem er, atjeg ikek forstå selve opgaven, hvad er det jeg skal regne ud?
På forhånd tak
mathilde
Svar #1
26. september 2006 af mathon
kraften er proportional med strækningen:
F=k*x, hvor x er strækningen, F er kraften og k en proportionalitetskonstant.
Arbejde = kraft * vej:
med strækningen x og en lille ekstra strækning dx
er det udførte arbejde
dA=(k*x)*dx
det
samlede arbejde for strækning fra 0 til 0.6 m er summen af alle disse "småarbejder", hvis middelsum er
0.6
SdA =
0
0.6
S(k*x)*dx=
0
0.6
1/2k[x^2]=
0
1/2k[0.6^2-0^2] =
0.18k
F=k*x, hvor x er strækningen, F er kraften og k en proportionalitetskonstant.
Arbejde = kraft * vej:
med strækningen x og en lille ekstra strækning dx
er det udførte arbejde
dA=(k*x)*dx
det
samlede arbejde for strækning fra 0 til 0.6 m er summen af alle disse "småarbejder", hvis middelsum er
0.6
SdA =
0
0.6
S(k*x)*dx=
0
0.6
1/2k[x^2]=
0
1/2k[0.6^2-0^2] =
0.18k
Svar #3
29. september 2006 af Darwin (Slettet)
Problemet er at kraften ej er konstant.
Svaret er ergo ikke A = Fx
Derimod A = SFdx, fra x=0 til x=0,6m, hvor F=kx.
Du kender vel til integraler?
Svaret er ergo ikke A = Fx
Derimod A = SFdx, fra x=0 til x=0,6m, hvor F=kx.
Du kender vel til integraler?
Skriv et svar til: "Bueskydning"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
