Matematik
differentiation
26. september 2006 af
gymnasie-elev (Slettet)
På funktionen der er et maximum, som jeg skal finde.
Det ville jeg gøre ved at differentiere og finde y-værdien når hældningen = 0
så blot hvis jeg kunne få hjælp til at differentiere denne ligning:
y = e^(0,34t-(0,013/2)t^2+8,8136)
jeg ville tro det er en ekspoentiel funktion, men på min lommeregner ser den ikke sådan ud.
Please hjælp mig!!!!!!!!
Det ville jeg gøre ved at differentiere og finde y-værdien når hældningen = 0
så blot hvis jeg kunne få hjælp til at differentiere denne ligning:
y = e^(0,34t-(0,013/2)t^2+8,8136)
jeg ville tro det er en ekspoentiel funktion, men på min lommeregner ser den ikke sådan ud.
Please hjælp mig!!!!!!!!
Svar #1
26. september 2006 af sigmund (Slettet)
Det er en sammensat funktion. Du husker vel, hvordan en sådan differentieres.
Vi har f(g(t)). Den afledte er så f'(g(t))*g'(t).
Vi har f(g(t)). Den afledte er så f'(g(t))*g'(t).
Svar #2
26. september 2006 af gymnasie-elev (Slettet)
det hele er jo oplyftet i e???
jeg kan sætte konstanten ned foran?? sådan her:
e^(8,8136)*e^(0,34t)*e^((0,013/2)t^2)
og derefter ville
y'=e^(8,8136)*(0,34)e^(0,34t)*(-0,013/2)e^((-0,013/2)t^2)
men det er stadig forkert
jeg kan sætte konstanten ned foran?? sådan her:
e^(8,8136)*e^(0,34t)*e^((0,013/2)t^2)
og derefter ville
y'=e^(8,8136)*(0,34)e^(0,34t)*(-0,013/2)e^((-0,013/2)t^2)
men det er stadig forkert
Svar #3
26. september 2006 af ibibib (Slettet)
#1 har ret.
Den indre funktion er
g(x) = 0,34t-(0,013/2)t^2+8,8136
Den indre funktion er
g(x) = 0,34t-(0,013/2)t^2+8,8136
Skriv et svar til: differentiation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
