Matematik
Brændepunkt
26. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hvad er et brændepunkt?
Svar #1
26. september 2006 af Sentinox (Slettet)
I sammenhæng med hvad?
Hvis det er hyperbler, er det defineret på følgende måde:
givet hyperbel af formen:
x^2/a*2 - y^2/b^2 = 1, a,b in R
Eksentriciten, e er defineret ved:
e = sqrt(1+b^2/a^2)
Brændpunkterne er således:
F+ = (ea,0), og F- = (-ea,0)
Forestil dig at den ene "hyperbel-del" er et specle, som samler sollys, brændpunktet, er således det punkt, hvor alt lyset samles til en enkelt stråle.
//Sentinox
Hvis det er hyperbler, er det defineret på følgende måde:
givet hyperbel af formen:
x^2/a*2 - y^2/b^2 = 1, a,b in R
Eksentriciten, e er defineret ved:
e = sqrt(1+b^2/a^2)
Brændpunkterne er således:
F+ = (ea,0), og F- = (-ea,0)
Forestil dig at den ene "hyperbel-del" er et specle, som samler sollys, brændpunktet, er således det punkt, hvor alt lyset samles til en enkelt stråle.
//Sentinox
Svar #2
26. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej...
Jeg tænkte mere på en elipses brændepunkt...
Sorry, jeg ikke formulerede det ordentligt...
Jeg tænkte mere på en elipses brændepunkt...
Sorry, jeg ikke formulerede det ordentligt...
Skriv et svar til: Brændepunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
