Matematik

4.012 Trigonometrisk grundligning

26. september 2006 af new55 (Slettet)
Opgaven lyder: "Løs ved beregning ligningen sinx=0,8 , xE[o;2π]."

Mit spørgsmål er så: kan man løse en trigonometrisk grundligning ved beregning? Vil man ikke normalt løse den ved figurbetragtning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2006 af mathon

sin(x)=0,8 , xE[0;2pi[

bemærk: sin(x) = sin(pi-x) hvoraf
for
xE[0;2pi[

løsning_1 = x = sin^-1(0.8)= 0.927295

løsning_2 = pi-x = pi-0.927295=2.2143


Skriv et svar til: 4.012 Trigonometrisk grundligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.