Kommentarer til Studieportalen.dk

Tanker om sidsteøjebliksindlæg

27. september 2006 af TanteOda (Slettet)
Egentlig interessant, at mange kommer med deres indlæg i allersidste øjeblik. For de flestes indlæg af den type, dagen før aflevering, og nogle blot få timer før. Det havde været mere givtigt for alle parter, hvis folk oprettede deres indlæg en uge før aflevering. På den led kunne der måske også kommer nogle mere spændende svar frem på bordet, måske end dog en spændende lærerig debat.

Ud af sidsteøjebliksindlæg, er det ofte også meget svært at finde ud af hvornår deres opgave skal afleveres, fordi mange glemmer at skrive, hvor hurtigt, hurtigt nok er. I virkeligheden burde den slags indlæg ikke få et svar, for det er da en besynderlig måde at tackle skolearbejdet på, hvorved man bruger studieportalen som en redningsplanke for et tilsyneladende rodet liv. På en eller anden måde synes jeg, at man burde arbejde på, at sætte et godt og givtigt studieliv i højsædet, hvor slamberterne ikke får kredit her. Hvordan det kunne gøres, ved jeg ikke, men er sikker på at man kunne gøre noget for sagen her på portalen.

Man burde på en eller anden måde tvinge indlægsforfatteren til at indsætte et tidsstempel, sådan at man som hjælper f.eks. blev advaret om, at indlægget er uaktuelt, fortsat aktuelt i x antal dage etc. Der er ikke noget værre end, at sidde i sit ansigts fodsved og hjælpe en person med en alenlang opgave, for derefter at finde ud af, at forfatteren egentlig har afleveret opgaven, og i øvrigt derfor aldrig vil returnere, endsige kommenterer den.
Jeg savner også, at de der har oprettet indlæg, lige skriver deres sidste kommentar, uagtet indlæggets aktualitet. Det mindste man kan gøre er, at sige tak for hjælpen. Dvs. luk lige dit eget indlæg, og specielt før du opretter et nyt.

Mvh
TanteOda

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. september 2006 af Jeppedyret (Slettet)

Mener ikke det er noget problem, at folk skriver dagen før de skal aflevere. dvs. Det er kun deres eget problem ihvertfald! Da det ikke er sikkert, at de får et godt svar på 2 timer. Det er bestemt ikke vores opgave at "lære" folk at skrive deres opgaver i god tid. Yderligere er det umuligt at lære dem det hæhæ. Alle ved jo, at når man skriver sin opgave i god tid, bliver den bedre og muligheden for at hente hjælp er selvfølgelig også bedre.
Men jeg kan kun give dig ret i, at det er lidt irriterende med de der 1. G'ere, som skal have hjælp til at reducere et stykke og de skriver sådan her:
Jeg skal bruge hjælp til at reducere det her: 2x+3x+23
1 minut senere: HALLO... HJÆLP lige...
2 minutter senere: KOM NU den er til IMORGEN! HJÆLP HJÆLP

Sådan nogen, som hurtigt ville have fundet ud af det(måske) hvis de havde fulgt med i timen eller læst i bogen.

Det lyder som en rigtig god idé, at man lukker sin tråd. Eller skriver hvornår lektien er for til.

Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2006 af Jeppedyret (Slettet)

- for at undgå at man bruger tid på et svar, som ingen alligevel gider at læse.

Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2006 af Peden (Slettet)

#0:
Ideen med tidsangivelsen er god, det vil jeg foreslå udviklerne af den nye side. :)

#1:
Løsningen er en høj grad af selvjustits, de fleste fatter at ingen gider hjælpe dem hvis de bliver ved med at spamme, og der er kun brug for at moderatorerne griber ind i meget sjældne tilfælde.

Svar #4
28. september 2006 af TanteOda (Slettet)

Jeg forestiller mig heller ikke, at nogen skal gå ind og prædike for de her tabte sjæle, men man kunne måske lave noget snedigt kode, der gav de fortabte lyst til, at indsætte deres opgave en uge før. Måske kunne man forestille sig, forudsat at der i forvejen fandtes et tidsstempel/tidsangivelse, at de som oprettede et indlæg en uge i forvejen fik en speciel status eller fremhævelse på siden. Nu er en uge lang tid, det kunne også være tre dage eller noget andet rimeligt/relevant.

Mvh
TanteOda

Svar #5
28. september 2006 af TanteOda (Slettet)

Jeg har forresten ingen problemer med de såkaldte spammers - det fortæller mig blot at spørgsmålet fortsat er aktivt, og at de sidder foran skærmen og venter på svar. Det er i min bog væsentlig bedre, end de som aldrig igen læser deres tråd.

Mvh
TanteOda

Skriv et svar til: Tanker om sidsteøjebliksindlæg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.