Matematik
Stamfunktioner
27. september 2006 af
Mille_87 (Slettet)
Hej...
Jeg skal finde en stamfunktion til følgende integraler:
a)
(integraletegn) x^2-1/x dx
b)
(integraletegn) x/x^2-1 dx
Hvordan gør jeg det?
Kan ikk få det til at passe...
Jeg skal finde en stamfunktion til følgende integraler:
a)
(integraletegn) x^2-1/x dx
b)
(integraletegn) x/x^2-1 dx
Hvordan gør jeg det?
Kan ikk få det til at passe...
Svar #1
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Integrer ledvist!
S[x² - 1/x]dx = S[x²]dx - S[1/x]dx
S[x/x² - 1]dx = S[1/x]dx - S[1]dx
Husk integrationskonstanten.
Integrer ledvist!
S[x² - 1/x]dx = S[x²]dx - S[1/x]dx
S[x/x² - 1]dx = S[1/x]dx - S[1]dx
Husk integrationskonstanten.
Svar #2
27. september 2006 af Mille_87 (Slettet)
Okay kan det så godt passe, at stamfunktionen i den første giver:
1/3x^3-ln(x)+ k
og stamfunktionen i den anden giver:
ln(x)-x + k
Kan jeg
forkorte yderligere?
1/3x^3-ln(x)+ k
og stamfunktionen i den anden giver:
ln(x)-x + k
Kan jeg
forkorte yderligere?
Svar #3
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Det er rigtigt! Måske bør du bruge forskellige betegnelser for konstanten, da den jo ikke nødvendigvis er den samme.
Det er rigtigt! Måske bør du bruge forskellige betegnelser for konstanten, da den jo ikke nødvendigvis er den samme.
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
