Matematik

bestemmelse af forskrift

27. september 2006 af divadua (Slettet)
Vi har 3 punkter: (2,1), (-2,13) og (1,1)

Hvordan bestemmner man en forskrift for denne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2006 af 42 (Slettet)

denne hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2006 af Windcape (Slettet)

Han vil vel finde f(x). Så y=ax+b og lidt matematik kan vel gøre det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af King_2 (Slettet)

2. gradspoly ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2006 af sigmund (Slettet)

Måske funktionen, hvis graf går gennem disse punkter. Måske skal der interpoleres. I så fald kan det gøres vha. Newton interpolation. På forummet er der gamle indlæg vedrørende Newton interpolation.

En anden mulighed er, at man skal finde ligningen for den plan, der går gennem de tre punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af dnadan (Slettet)

#2 hvis du nu kigger på punkterne, kan du tydeligt se, at der ikke er tale om en liniær sammenhæng...

Men tilbage til problemet du opskriver disse 3 ligninger med 3 ubekendte og løser dem:

1=a*2^2+b*2+c
13=a*(-2)^2+b*(-2)+c
1=a*1^2+b*1+c

Dette er selvfølgelig hvis der er tale om et andengradspolynonium

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2006 af Windcape (Slettet)

#5 var ved at finde lidt værktøjer for at visualisere det :) Men du kom mig i forkøbet.

#4 Jeg vil mene at interpolation er lidt overdrevet , specielt for en gymnasium opgave.

(Brugte det til 2.g eksamen, og læren vidste ikke engang hvad det var)

Svar #7
27. september 2006 af divadua (Slettet)

Jeg snakker om andengrad polynomie ;)
så tror indlæg 5 er inde på noget rigtigt.

Skriv et svar til: bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.