Matematik

Forskrift til tangent?

27. september 2006 af Eagle-Eye (Slettet)
Jeg har følgende ligning - som jeg skal reducere, kan bare ikke lige se, hvordan jeg skal gøre det:


y1=5
x1=1

y-5=1(x-1)


Håber i vil hjælpe mig?

Kan sige, at jeg beregner tangent ud fra denne ligning: 2x^3-3x^2+x+5
Diff: 6x^2-5x+x

På forhånd tak!


Svar #1
28. september 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

HALLO???

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2006 af Peden (Slettet)

Jeg overvejer kraftigt en nul-tolerance politik overfor indlæg som #1, men som det er nu tror jeg at brugerne selv gør arbejdet godt nok. Stop med det der "bump"-spam.

Som bonus info kan jeg sige at vi arbejder på et system til den nye side der gør læserne immune overfor indlæg som dit, men det kommer senere.

Svar #3
28. september 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Giver den:

1x-1+5?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2006 af Anjavh2 (Slettet)

Din differentiation er forkert

f(x) = 2x^3 - 3x^2 + x + 5

f´(x) = 2 * 3 x^2 - 3 * 2 x^1 + 1

dvs: f´(x) = 6x^2 - 6x + 1


Derudover forstår jeg simpelthen ikke dit spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2006 af Duffy

Tangenten i x=1 til grafen for
f(x) = 2x^3-3x^2+x+5

er

y = x+1


Fås ved at indsætte relevante data i
formlen for tangent-ligningen, som står i formel-samlingen.

Svar #6
28. september 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Ja ja, kritiser i bare!

Tak for hjælpen - havde fundet ud af det selv.

Skriv et svar til: Forskrift til tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.