Matematik

Variabel sammenhæng

27. september 2006 af LiL-H (Slettet)
- På et givet sted på et givet tidspunkt er temperaturen 20 grader. For hver 100 m man stiger til vejrs falder temp. med 10. Angiv sammenhængen mellem højden h og temp. t

Er dette korrekt:

100x-10?

Er meget i tvivl..

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2006 af Bam (Slettet)

Hvad skal x-faktoren angive??

Svar #2
28. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Undskyld, der skulle stå:

På et givet sted på et givet tidspunkt er temperaturen 20 grader. For hver 100 m man stiger til vejrs falder temp. med 1 grad. Angiv sammenhængen mellem højden h og temp. t

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

t=-0,01h+20,
hvor h er højden målt fra "det givne sted".

Svar #4
29. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Hvis jeg så f. eks skal bestemme tempaturen i højden 400, hvordan gør jeg så?


Svar #5
29. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Skal jeg så sige:
- 0,01 * 400 + 20?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2006 af sontas (Slettet)

#3 hvad måler du så h i? Hvis h måles i meter er udtrykket :
t = 20-0,1h

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

#6
Opgaven er formuleret i #0 og der er en rettelse i #2.

Svar #9
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Ej, nu bliver jeg helt i tvivl..
Er det t = 20-0,1h eller t=-0,01h+20 ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2006 af mathon

#3 omskrevet en "anelse"

t=-0,01h+20,

t=-0,01*delta_h+20
eller

t=-0,01*(h-ho)+20

Svar #11
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Er det forkert, hvis jeg svarer: t=-0,01h+20 ?

Hvad betyder (h-ho) ?

Skriv et svar til: Variabel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.