Matematik
linear algebra. HASTER
28. september 2006 af
Yieth (Slettet)
har fået givet lignings systemet
x1 - x2 + 2x3 = 4
-2x1 + 3x2 + x3 = -8
5x1 -2x2 + (a^2 + 2a + 22)x3 = a + 19
hvor a er en konstant.
Maplekommandoerne with linear algebra:
T:=Matrix([[1,-1,2,4],[-2,3,1,-8],[5,-2,a^2+2*a+22,a+19]]):
LinearSolve(T):
givet er følgende resultat:
(4a+5/a+3 -5/a+3 1/a+3)
Maple ignorerer specialtilfælde (specielle værdier for a) og det har den gjort her.
jeg skal identificere disse specialtilfælde som maple har ignoreret. og derefter bestemme ligningssystemets løsninger for enhver værdi af a.
og dette skal regnes i hånden eller ved hjælp af lommeregner, må IKKE bruge maple.
er der nogen der kan hjælpe?? for jeg kan slet ikke se logikken i den.
x1 - x2 + 2x3 = 4
-2x1 + 3x2 + x3 = -8
5x1 -2x2 + (a^2 + 2a + 22)x3 = a + 19
hvor a er en konstant.
Maplekommandoerne with linear algebra:
T:=Matrix([[1,-1,2,4],[-2,3,1,-8],[5,-2,a^2+2*a+22,a+19]]):
LinearSolve(T):
givet er følgende resultat:
(4a+5/a+3 -5/a+3 1/a+3)
Maple ignorerer specialtilfælde (specielle værdier for a) og det har den gjort her.
jeg skal identificere disse specialtilfælde som maple har ignoreret. og derefter bestemme ligningssystemets løsninger for enhver værdi af a.
og dette skal regnes i hånden eller ved hjælp af lommeregner, må IKKE bruge maple.
er der nogen der kan hjælpe?? for jeg kan slet ikke se logikken i den.
Svar #1
28. september 2006 af Madsst (Slettet)
En mulighed er at isolerer eller trække den ene ligning fra den anden og den anden fra den tredje eller lignende. Noget nemmere er det dog at opskrive ligningerne på matrixform, hvis i har lært det. Så handler det bare om at forvandle ligningsystemet til en echelonmatrice.
Skriv et svar til: linear algebra. HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
