Matematik
2 opgaver: ligninger
29. september 2006 af
MeWannaGoBoom (Slettet)
Vil bare gerne have grønt lys for den her..
Opgave 61) For en personbil er tophastigheden i 1. gear 35 km/h, mens tophastigheden i 3. gear er 110 km/h. Man har valgt at indrette det sådan, at forholdet mellem tophastigheden i 2. gear og 1. gear er det samme som forholdet mellem tophastigheden i 3.gear og 2. gear. bestem tophastigheden i 2. gear (ved forholdet mellem a og b forstås a/b).
1-2: a/35 km/h
2-3: 110/a
a/35 = 110/a
a^2 = 3850
a = 62,05
______________________________________
Opgave 62:
Tegn den parabel, der har ligninger y = -2X^2 - 12X - 16
Kan man her, blot regne skæringspunkterne med X ud på lommeregneren og bare lave en aftegning af parablen?
Opgave 61) For en personbil er tophastigheden i 1. gear 35 km/h, mens tophastigheden i 3. gear er 110 km/h. Man har valgt at indrette det sådan, at forholdet mellem tophastigheden i 2. gear og 1. gear er det samme som forholdet mellem tophastigheden i 3.gear og 2. gear. bestem tophastigheden i 2. gear (ved forholdet mellem a og b forstås a/b).
1-2: a/35 km/h
2-3: 110/a
a/35 = 110/a
a^2 = 3850
a = 62,05
______________________________________
Opgave 62:
Tegn den parabel, der har ligninger y = -2X^2 - 12X - 16
Kan man her, blot regne skæringspunkterne med X ud på lommeregneren og bare lave en aftegning af parablen?
Skriv et svar til: 2 opgaver: ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
