Matematik

Ligning i plan

29. september 2006 af Miyagi (Slettet)
Jeg sidder og skal finde en ligning for en et plan som indeholder l og m.

l og m er givet ved parameterfremstilling som ser således ud:

l: (x,y,z)=(3+2t, 2-2t, 5+3t)
m: (x,y,z)=(4-4t, 1+4t, -5-6t)

t kan antage alle reelle tal.

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2006 af sontas (Slettet)

prøv at kryds de to retningsvektorer for linjerne, så har du en normalvektor til planen... måske kan du så hitte ud af det derfra?

Svar #2
29. september 2006 af Miyagi (Slettet)

Altså lave krydsproduktet mellem de to?

Så skal jeg bruge (x,y,z)=(2,-2,3) og (x,y,z)=(-4,4,-6)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

Retningsvektorerne er parallelle. Så bliver krydsproduktet nul. Det går ikke.

Du kender et punkt på begge linjer.
A = (3,2,5)
B = (4,1,-5)
Vektoren AB er retningsvektor for planen.
Den skal krydses med en af linjernes retningsvektor. Det giver planens normalvektor

Svar #4
29. september 2006 af Miyagi (Slettet)

Mange tak, vi har fundet ud af den :)

Der er ikke nogen af jer der har et svar på "Haster - Integral og Areal"?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2006 af sontas (Slettet)

hov ja der var jeg lidt for hurtig!

Skriv et svar til: Ligning i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.