Matematik

Logaritmefunktion .

30. september 2006 af MadeInBrazil (Slettet)
Jeg har fået stillet følgende opgave:

I vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning nødvendig, idet f.eks en bøg fældes, når den er 90-120 år.
I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930'erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter.
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.

Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?

I hvilket år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?

Svar #1
30. september 2006 af MadeInBrazil (Slettet)

.. jeg skal vel ikke benytte formlen for eksponentiel vækst, vel? :/

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2006 af dnadan (Slettet)

Du skal som du selv skriver bruge formlen for en eksponentiel vækst..

1) findes ved at sige a^100
hvor a= fremskrivnings faktoren.

2) Findes ved formlen:
T1/2=-ln(2)/ln(a)

Svar #3
30. september 2006 af MadeInBrazil (Slettet)

Doktor dnadan. Du er en gud :)
... tak for det.

Svar #4
30. september 2006 af MadeInBrazil (Slettet)

... Så det vil sige at.

a) (1+0,9)^100 = 7,50516*10^27 ?

b) ln(1/2) / ln(0,9) = 6,58 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af dnadan (Slettet)

ikke helt korrekt, husk at skovens areal bliver reduceret med 0,9% hvert år hermed er:
a= 1-0,009

Skriv et svar til: Logaritmefunktion .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.