Matematik

Integral - please

30. september 2006 af Hasen (Slettet)
Denne opg er underlig for mig. Jeg er nået til et vis sted, hvor jeg efter ikk rigtig kan se hvad je gskal gøre; her er opg

Jeg skal finde integrale fra 2 til 4 i

x/((x^2)-1)

t=x^2+1
t'=2x
f(t)= x/t
t(4)=15
t(2)=3

dx = dt/(2x)
15
x/(x^2)-1 dx = S (x/t) *(dt/2x)
3


hvordan finder jeg en stamfunktion til (x/t)

hertil kan jeg komme, håber nogle vil hjælpe.. på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af ibibib (Slettet)

Forkort x'erne væk. Hvis du ikke kan det virker substitution normalt ikke.


Svar #2
30. september 2006 af Hasen (Slettet)


har slettet venstre side, da det ikke var så nødvendigt, for ellers så det ikk ud som det skulle..

15
S (x/t) *(dt/2x)
3


hvordan finder jeg en stamfunktion til (x/t)

er det rigtigt det jeg har alavet indtil videre?

Svar #3
30. september 2006 af Hasen (Slettet)

du mener x'erne på højre side ikk?

så må jeg sætte 0,5x uden for integralen? er det sådan du mener?



Svar #4
30. september 2006 af Hasen (Slettet)

når jeg forkroter får jeg den til at blive dt/tx altså


x/t * dt/2x

dt/tx

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af ibibib (Slettet)

15
S (x/t) *(dt/2x)
3

=

15
S (1/t) *(dt/2)
3

=

_15
½ S 1/tdt
_3


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2006 af sigmund (Slettet)

Der står (x/t) *(dt/2x) under int.-tegnet. Dette kan forkortes til (1/2)*1/t dt. En stamfunktion til denne kender du.

Svar #7
30. september 2006 af Hasen (Slettet)

ok nu jeg er med, så må s.f. jo være

ln(x)

men bliver det så


½[ln(x)] med punkterne 3 og 15??

½ln(15) - ½ln(3) = 0,80

det passer ikk?

Svar #8
30. september 2006 af Hasen (Slettet)

eller ikke?

Skriv et svar til: Integral - please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.