Matematik

Lidt probleer.. er en dør til mat :(

30. september 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)
hey, har fået en bunke opgaver for til på mandag, og her er en af opgaverne, som jeg har besvær med hvordan jeg skal gribe an. Nogen som kan hjælpe mig ved hvordan jeg skal skrive den op elelr bar nogle nøgleord til hvordan jeg skal regne det ud? Opgaven er delt i 3 og lyder således:

Et firma producerer fyldepenne af et bestemt mærke. Overskuddet f(x) i kr. ved produktion af x stk. er givet ved

f(x) = -0,1x^2 + 17x - 300 for 0
(

a) beregn det antal fyldepenne, der giver det største overskud og beregn dette overskud.

b) Beregn x således at overskuddet f(x) bliver nul.

Firmaet har i øjeblikket en produktion på 100 stk. pr. dag, og ved denne produktion er de samlede daglige omokostninger 3.000 kr.

c) Beregn salgsprisen pr. stk.
(overskud = omsætning minus omkostninger)

ville sætte pris på noget hjælp. Har en formodning om at b skal løses vha. nulpunktsformlen men denne giver når jeg prøver resultaterne 20 og 150, hvoraf det kun er 20 som passer, hvad gør jeg forkerT? tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

a)

f(x) er i dit tilfælde en parabel, så du kan finde det største overskud ved at bruge toppunkts formlen :)

b)

f(x) = 0 , find x :) alm. matematik

c)

f(100) - 3000 = salgsprisen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

hovsa, mit løsningsforslag til c er forkert.

løsninger til a og b:

a: toppunktet er (85;422,5)
b: 20 og 50

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

c)

f(100) = 400

Hvis overskudet er på 400 kr. for produktionen af 100 stks. og udgifterne er 3000 kr. så skal penne sælges for mindst 2600/100 for at omsætningen går op.

dvs:

3000 - f(100) = 2600
2600/100 = 26 kr.

Håber det giver mening :)

Svar #4
30. september 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)

tusind tak for den hurtige respons, det hjælper virkelig! :)

Svar #5
01. oktober 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)

men i b`eren er du så ik kommer til at skrive forkert? er det ikke 20 og 50? :)

Skriv et svar til: Lidt probleer.. er en dør til mat :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.