Matematik

hvordan er du nu lige man gør? (ligning til lineær funktion)

30. september 2006 af noveau (Slettet)
n: 13x+7y+43=0

13x=-7y+43

13x-43=-7y

7y=-13x-43

y=(-13x-43)/7

y=-4.29x

er den her udregning korrekt, eller helt hen i vejret? håber på lidt hjælp. for kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af kraka (Slettet)

Hvordan er du kommet fra andensidste trin til det sidste?
Prøv at se på det igen, resten er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2006 af kraka (Slettet)

Du har forresten også en fejl fra første til anden linje, så den ikke først:P

Svar #3
30. september 2006 af noveau (Slettet)

er det fra 13x-43 = -7y ..

-7y = 13x-43

y = 13x-43 / -7

eller

y = (13/-7)x (-43/-7)

eller slet ingen af delene :D

Svar #4
30. september 2006 af noveau (Slettet)

13x+7y+43=0
7y+43=0-13x
7y=-13x-43

y=-13x-43 / 7

eller Y = -13x/7 -43/7

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af kraka (Slettet)

Du skrev:

13x=-7y+43

13x-43=-7y

7y=-13x-43

y=(-13x-43)/7

y=-4.29x

i den første linje har du en fortegnfejl da

n: 13x+7y+43=0

13x=-7y-43

prøv at gå videre herfra

Svar #6
30. september 2006 af noveau (Slettet)

ok fra 13x=-7y-43

så flytter jeg -43 over

13x+43=-7y

ska de så plusses?

56x=-7y

og hvordan kommer jeg så videre :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2006 af kraka (Slettet)

Du kan ikke lægge 13x og 43 sammen. Det er her det går galt.
Du skal i stedet dividere igennem med -7.

Svar #8
30. september 2006 af noveau (Slettet)

det vil sige jeg dividerer med -7 på hver side af lighedstegnet

det vil sige 13x+43/-7 = -7y/-7

men hvor skal -7 divideres på begge led?

altså 13x/-7 og 43/-7 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2006 af kraka (Slettet)

ja præcis. så kommer der tila stå

(-13x/7)-43/7=y

og det er svaret på opgaven idet du nu har en ligning for en ret linje på formen y=ax+b

Svar #10
30. september 2006 af noveau (Slettet)

nå ja. det er klart at jeg har de -7 på den ene side som når de flyttes over bliver 7.. tusind tak for hjælpen.. det vil sige facit er

y=-1.86x+6.14

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2006 af kraka (Slettet)

ja, men ofte er det en god idé at lade facit være en ekskt værdi (dvs lade være med at regne brøkerne ud).

Vh

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2006 af kraka (Slettet)

hov, så lige en fejl

facit er Y=-(13/7)-(43/7)

du glemmer et fortegn

Svar #13
30. september 2006 af noveau (Slettet)

irriterer mig at jeg bliver ved med at blive forvirret.. fra start til slut

13x+7y+43=0
13x=-7y-43
13x+43=-7y
(13x/7)+(43/7)=y

hvis ikke det her er rigtigt? kan du så ikke komme med en fulde udregning, så tror jeg nemlig, det er muligt at ressonerere sig tilbage i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#13
Du får kun y hvis du dividerer med -7, men du har kun divideret med 7.

Svar #15
30. september 2006 af noveau (Slettet)

13x-7 + 43/-7 =y

og det er rigtigt nok med de +43?

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. september 2006 af kraka (Slettet)

nej

der skal stå -43/7

du glemmer at når du ganger igennem med -7 skal både 13x og 43 ganges med -7

Svar #17
30. september 2006 af noveau (Slettet)

kan du ikke lige skrive den op som du ville ha den? vil altså være noget lettere for mig at forstå opgaven så.

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. september 2006 af kraka (Slettet)

jo:

13x+7y+43=0
13x=-7y-43
13x+43=-7y
(13x/-7)+(43/-7)=y

Sådan. Forstår du hvad der sker?

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. september 2006 af kraka (Slettet)

hov, måske skulle vi lige tage et led mere:

(13x/-7)+(43/-7)=y

-(13x/7)-(43/7)=y

så bliver det vidst heller ikke mere udpenslet. håber det hjalp

Svar #20
30. september 2006 af noveau (Slettet)

jeps vi er fuldstændig enige :D .. tak for hjælpen. det tog sin tid

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.