Matematik

tangent for p(x)=ax^2+bx+c

01. oktober 2006 af trice (Slettet)
Funktionen p er givet ved
p(x)= ax^2 + bx^2 + c
beregn den x-værdi for hvilken grafen for p har en vandret tangent. hvorfra kendes den værdi?
Bestem derefter en ligning for tangenten i punktet. I ligningen indgår en brøk. Hvorfra kendes den?

Nogle der ved, hvordan det her skal gribes an?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af mathon

p(x)= ax^2 + bx^2 + c a,b,c forskellig fra 0

p(x) = (a+b)x^2 + c

p'(x) = 2(a+b)x

vandret tangent kræver:

p'(x) = 2(a+b)xo = 0

xo = 0
yo = p(xo)=p(0)=(a+b)0^2 + c =c

tangeringspunkt i
(0,c)

almen tangentligning:

y = a(x-xo) + yo

y = a(x-xo) + yo

y = 0((x-xo) + c

y = c



Skriv et svar til: tangent for p(x)=ax^2+bx+c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.