Fysik

Hvordan?

01. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
En hårtørrer på 1500 W bruger 4 min. på at tørre en persons hår. Hvor meget energi i joule omsætter den?
= 360.000 J

En anden hårtørrer på 2,0 kW bruger 3 min. på at tørre den samme persons hår. Hvor meget energi i kWh omsætter den?

Hvordan udregnes denne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Peden (Slettet)

Udregningen er nøjagtigt den samme: Effekt er lig med energi per tid.

P = E / t

Du kender P og t.

E = P * t, så er det bare at regne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Resultatet skal have enheden kWh. Hårtørreren har en effekt på 2.0 kW, og kører i 3 min = 1/20 h. Ganges disse sammen fås 2.0 kW * 1/20 h = 2.0/20 = 0.10 kWh. (Ellers tror jeg, at du i en tabel kan finde omregningsfaktorer mellem Joule og kilo-Watt-timer).

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af Peden (Slettet)

#2:
Ah ja, havde overset kravet om omregning til kWh

Svar #4
01. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvordan omregner du fra min. til h?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af mathon

lkWh = 3.6*10^6 J

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

En time (1 h) er 60 min. 1 min. er derfor 1/60 h, og 3 min 3/60 = 1/20 h. Sammenlagt kan siges, at x min. er x*1/60 h.

Svar #7
01. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Forstår ikke din forklaring, vis mig hvordan og forklar?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du forstår vel, at 1 minut er 1/60 h?

Svar #9
01. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

3 min./60= 1/60h = 1/20h=0,05h - Kan jeg bruge h, som enhed?

Svar #10
01. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

?????

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, h er jo forkortelse for det engelske hour, som betyder time. Inden for fysik bruges h som enhed for timer -- også i en dansk sammenhæng.

Skriv et svar til: Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.