Matematik

Stamfunktion/areal

01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)
Umiddelbart finder jeg det svært at finde en stamfunktion til f(x)= x * kvrd(3-x)

Nogen der kan give hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jeg er ikke sikker, men prøv med partiel integration med f(x)=sqrt(3-x) og g(x)=x.

Svar #2
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

Man kan ikke finde en umiddelbar stamfunktion til sqrt(3-x), så vidt jeg kan se.

Svar #3
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

Det kan ikke løses vha. summer eller andre tricks - har kigget på den i et godt stykke tid nu, og kan umiddelbart ikke ses, hvordan den skal kunne integreres.

Jeg har forsøgt med den partielle integration, men jeg får nogle meget vilde udregninger!

Svar #4
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

Ingen der har nogen ideer?

Hvis det hjælper skal det bruges til at finde arealet fra 0 til 3

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

#1 har ret.
En stamfunktion til sqrt(3-x) kan findes evt. vha. substitution til
-2/3(3-x)^(3/2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

S(sqrt(3-x))dx = -2/3*(3-x)^(3/2)

- den kan findes vha. substitution.

Prøv at indsætte det i formlen for partiel - det bliver nogle ret heftige udregninger, men det er der ikke noget at gøre ved.

Svar #7
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

O)kay:

Får så = [2/3(3-x)^(3/2)* -x] - int(-2/3(3-x)^(3/2))

Ikke?

Men hvis grænserne 0 og 3 indsættes får jeg det forkerte svar.


Svar #8
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

=[2/3(3-x)^(3/2)* -x] + [(4/15)x^(5/2)] med grænserne 0 og 3 giver et negativt tal omkring 6. Det burde blive omkring 4,16.

Svar #9
01. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

Skulle selvfølgelig være

=[2/3(3-x)^(3/2)* -x] + [(4/15)(3-x)^(5/2)] Går jeg ud fra.

Skriv et svar til: Stamfunktion/areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.