Matematik
Integrale... Hjææælp
01. oktober 2006 af
kittie (Slettet)
Hej håber der er noget der kan fortælle mig og det er helt forkert???
Opgaven lyder således: I et bestemt oliefelt opgjorde man i perioden 1960-1985 den årlige produktion af gas. Det viser sig, at produktionshastigheden, målt i m^3 pr. år kan beskrives ved: f(t) = 6,0 * 10^10 * 1,052^t , oJeg skal så beregne den gasmængde, der i alt blev produceret i perioden 1960-1985...
Jeg skal vel bare opskrive et integrale 6,0*10^10 * 1,052^t med grænserne fra 0 til 25... men skal jeg gøre det på den måde, hvor jeg finder nye grænser og alt det, eller den med --> [stamfunktionen]??
Opgaven lyder således: I et bestemt oliefelt opgjorde man i perioden 1960-1985 den årlige produktion af gas. Det viser sig, at produktionshastigheden, målt i m^3 pr. år kan beskrives ved: f(t) = 6,0 * 10^10 * 1,052^t , oJeg skal så beregne den gasmængde, der i alt blev produceret i perioden 1960-1985...
Jeg skal vel bare opskrive et integrale 6,0*10^10 * 1,052^t med grænserne fra 0 til 25... men skal jeg gøre det på den måde, hvor jeg finder nye grænser og alt det, eller den med --> [stamfunktionen]??
Svar #1
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du behøver ikke lave substitution eller lignende - du skal bare finde stamfunktionen til
6,0*10^10*1,052^t
Hint - sæt 6,0*10^10 uden for integraltegnet og benyt at S(a^t)dt=a^t/ln(a).
Herefter indsætter du så grænserne.
6,0*10^10*1,052^t
Hint - sæt 6,0*10^10 uden for integraltegnet og benyt at S(a^t)dt=a^t/ln(a).
Herefter indsætter du så grænserne.
Skriv et svar til: Integrale... Hjææælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
