Matematik
integralregning
01. oktober 2006 af
ref (Slettet)
Hey er der nogen som kan hjælpe med et hint til løsningen af følgende opgave?
Bestem tallene p og q så
2x-4 / x^2-3x+2 = p / x-1 + q / x-2
Jeg er foreløbig kommet så lang.
p / x-1 + q / x-2 =
p(x-2) / (x-1)(x-2) + q(x-1) / (x-2)(x-1)
håber der er nogen som kan hjælpe videre, på forhånd tak
Bestem tallene p og q så
2x-4 / x^2-3x+2 = p / x-1 + q / x-2
Jeg er foreløbig kommet så lang.
p / x-1 + q / x-2 =
p(x-2) / (x-1)(x-2) + q(x-1) / (x-2)(x-1)
håber der er nogen som kan hjælpe videre, på forhånd tak
Svar #1
01. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
Du kan nu samle de to brøker. Hvis du udregner nævneren, vil du se, at nævneren på venstre og højre side er ens. Altså kan du opstille en ligning, der lyder:
2x-4=p(x-2)+q(x-1)
2x-4=px-2p+qx-q.
Du kan da lave to ligninger ud fra det:
2x=px+qx og -4=-2p-q
2x-4=p(x-2)+q(x-1)
2x-4=px-2p+qx-q.
Du kan da lave to ligninger ud fra det:
2x=px+qx og -4=-2p-q
Svar #2
01. oktober 2006 af ref (Slettet)
Mener du at man først ligger brøkerne sammen til
p(x-2)+q(x-1) / (x-1)(x-2)
og derefter udregner nævneren så jeg får
p(x-2)+q(x-1) / x^2-3x+2
og så derfor sige at 2x-4 skal være lig med p(x-2)+q(x-1)???
p(x-2)+q(x-1) / (x-1)(x-2)
og derefter udregner nævneren så jeg får
p(x-2)+q(x-1) / x^2-3x+2
og så derfor sige at 2x-4 skal være lig med p(x-2)+q(x-1)???
Svar #3
03. oktober 2006 af ref (Slettet)
hvordan kan det være man kan lave to ligninger ud fra 2x-4=px-2p+qx-q????
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
