Matematik
reducer
01. oktober 2006 af
nMz (Slettet)
(4a^2-4ab-b^2) / (4a - 2b)
hvad skal man bruge i ti89 for at reducer det stykke? og er der nogle der kan løse den med hovedregning?
(4a^2-4ab-b^2) / (4a - 2b)
hvad skal man bruge i ti89 for at reducer det stykke? og er der nogle der kan løse den med hovedregning?
Svar #1
02. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Umiddelbart kan jeg ikke se at det kan reduceres andet end at faktorisere 2-tallet udenfor i nævneren. Er du sikker på at der ikke er tale om følgende?
(4a²-4ab+b²)/(4a-2b)
Hvis dette er tilfældet, gælder der nemlig, at
(4a²-4ab+b²)/(4a-2b)
= (2a-b)²/[2(a-b)]
= (2a-b)/2
= a - b/2
Umiddelbart kan jeg ikke se at det kan reduceres andet end at faktorisere 2-tallet udenfor i nævneren. Er du sikker på at der ikke er tale om følgende?
(4a²-4ab+b²)/(4a-2b)
Hvis dette er tilfældet, gælder der nemlig, at
(4a²-4ab+b²)/(4a-2b)
= (2a-b)²/[2(a-b)]
= (2a-b)/2
= a - b/2
Skriv et svar til: reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
