Matematik

matematikaflevering

02. oktober 2006 af pandaen (Slettet)
Hvordan finder jeg t med formlen:
1,001 = 3·10^-8·t^2+2·10^-4·t+1.

og hvordan reduceres disse to brøker:
a) x^2-4/x+2
b) 9x^2-16/9x^2+24x+16

Håber der sidder nogle derude der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2006 af mathon

som enhver anden andengradsligning

a) og b) benyt
a^2-b^2 = (a+b)(a-b)
og når dikriminanten er 0,
kan
ax^2+bx+c skrives som a*(x-dobbeltrod)^2.

NB!:
husk en anden gang at skrive:

(x^2-4)/(x+2)

og

(9x^2-16)/(9x^2+24x+16 )


Svar #2
02. oktober 2006 af pandaen (Slettet)

Mange tak for hjælpen , men kan du evt. vise mig udregningen. Forstår desværre ikke helt dit svar.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2006 af mathon

a)
x^2-4/(x+2)

(x+2)(x-2)/(x+2) = (x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2006 af mathon

(x+2)(x-2)/(x+2) = (x+2)

rettes
til

(x+2)(x-2)/(x+2) = (x-2)

Svar #5
02. oktober 2006 af pandaen (Slettet)

ja, den kan jeg godt forstå.
Er mere b) der volder mig problemer.

Og den første opg. med formlen kan jeg simpelthen ikke regne ud.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2006 af mathon

(9x^2 - 16)/(9x^2 + 24x + 16 )

((3x)^2 – 4^2)/(9x^2 + 24x + 16 )

og beregn determinanten, som
du får til?

Svar #7
02. oktober 2006 af pandaen (Slettet)

0...og skal jeg så bare udregne x og så udregne begge ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2006 af mathon

når determinanten er 0, har

9x^2 + 24x + 16 = 0 dobbletrod.

Find denne!

Svar #9
02. oktober 2006 af pandaen (Slettet)

ok..tak :)

Og mht. min første opg? Har prøvet at løse den men går hele tiden galt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2006 af mathon

hvad blev dobbeltroden?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. oktober 2006 af mathon

1,001 = 3•10^-8•t^2+2•10^-4 •t+1

3•10^-8•t^2+2•10^-4 •t -10^-3 = 0

ganges igennem med 10^4

3•10^-4•t^2+2•t -10= 0

x1 = -(100(sqr(10030)+100)/3 og x2 = 100(sqr(10030)-100)/3



Skriv et svar til: matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.