Matematik

Fællesnævner

03. oktober 2006 af annepande45 (Slettet)
Jeg skal finde en fællesnævner for hhv. (2a-2b)(2a+2b) og 4a+4b og 4a-4b. Det eneste jeg kan komme frem til er (2a-2b)(2a+2b)16a^2-16b^2 men det ser forkert ud. Nogen der kan give mig et hint? Er helt lost:/

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af mathon

(2a-2b)(2a+2b) =2(a-b)2(a+b)= 4(a-b)2(a+b)

4a+4b = 4(a+b)
og
4a-4b = 4(a-b)

...............

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af Valina (Slettet)

Fællesnævner? på hvilken måde... fællesnævner forbinder jeg umiddelbart med brøker...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2006 af mathon

#2

t_1/(4(a-b)2(a+b))+t_2/(4(a+b))+t_3/4(a-b) )

med tællerne t_1, t_2 og t_3

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2006 af mathon

(2a-2b)(2a+2b) =2(a-b)2(a+b)= 4(a-b)2(a+b)

rettes
til
(2a-2b)(2a+2b) =2(a-b)2(a+b)= 4(a-b)(a+b)
og
t_1/(4(a-b)2(a+b))+t_2/(4(a+b))+t_3/4(a-b) )
rettes
til
t_1/(4(a-b)2(a+b))+t_2/(4(a+b))+t_3/(4(a-b) )

Svar #5
03. oktober 2006 af annepande45 (Slettet)

Opgaven lyder således:

((7a+b)/(4a^2-4b^2)) - ((3)/(4a+4b)) - ((3)/(4a-4b)) skal reduceres til ((1)/(4a-4b)).

Jeg har så først faktoriseret således at 4a^2-4b^2 bliver til (2a-2b)(2a+2b) og skal nu finde en fællesnævner for (2a-2b)(2a+2b), 4a+4b og 4a-4b og det er det jeg spørger om hjælp til?:/

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2006 af mathon

alle faktorer i de 3 nævnere skal være repræsenteret i FÆLLESNÆVNEREN, FN,
hvorfor

FN = 4(a+b)(a-b),

men det var det, jeg ville have DIG til at indse ved
at faktorisere YDERLIGERE!

Svar #7
03. oktober 2006 af annepande45 (Slettet)

#6: Mit svar var rettet til #2 inden jeg så dine svar. Men mange tak, jeg prøver lige at kigge på dine udregninger.

Skriv et svar til: Fællesnævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.