Fysik

"Kernefysik"

03. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der gider, at hjælpe mig med denne opgave:

Et radioaktivt stof har halveringstiden 45 min. Til at begynde med har en prøve af stoffet aktiviteten 6,4 kBq.

Hvad er prøvens aktivitet tre timer senere?


På forhånd tak
Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Benyt

A(t)=A0*(1/2)^(t/t½)

Hvor A0 er aktiviteten nu, og t½ er halveringstiden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af mathon

...du skal altså beregne t af
A(t)=A0*(1/2)^(t/t½)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2006 af mathon

#2
...du skal altså beregne t af
A(t)=A0*(1/2)^(t/t½)

rettes naturligvis
til
...du skal altså beregne A(3)
af
A(t)=A0*(1/2)^(t/t½)

Svar #4
03. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

Okai...
Skal det så se således ud:

A(t)=A0*(1/2)^(t/t½)

A(t)=6,4 kBq*(1/2)^(5400/45 * ½)

A(t)= 0,0133333333

Passer det eller er jeg helt skævt på den?

Svar #5
03. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

Er der nogle der lige hurtigt vil tjekke det igennem?



Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2006 af La Gioconda (Slettet)

Nej, for du skal ikke sige 45 * ½, idet t½ netop er ét konkret værdi. Din t½ er i dette tilfælde angivet til at være 45 min. Så du bør opstille ligningen således:

A(t)=6,4 kBq*(1/2)^(108 min/45)
A(t)=1,213kBq


Svar #7
03. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

Okai, men hvordan får du regnet det til 108 minutter?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2006 af mathon

A(3_h)=6400_Bk*(1/2)^(3_h/0.75_h)

A(3_h)=6400_Bk*(1/2)^4

A(3_h)=6400_Bk*1/2^4

A(3_h)=6400_Bk/16

A(3_h)=400_Bk


Svar #9
03. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

Hvordan bliver aktiviteten lige pludselig 6400?

Jeg kan overhovedet ikke forstå, hvad du laver i de 4 sidste steps.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Øhhh ... den er jo også 400 Bq, men hvis du mener hvor de 6400 Bq kommer fra, så er det jo fordi

6,4 kBq = 6400 Bq

mathon gør ikke andet end at reducere i mange trin for at give dig en stak mellemregninger.

Skriv et svar til: "Kernefysik"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.