Fysik
Gitterkonstant
04. oktober 2006 af
Mfede (Slettet)
Jeg har lavet et forsøg, hvor vi sendte en laserstråle gennem et gitter, hvor vi så kunne se de forskellige ordener. Jeg har så fået den opgave at udregne gitterkonstanten ud fra disse oplysninger:
Fra gitter til væg: 1m
Fra 0. orden til 1.: 0,406 m
Laserstrålens bølgelængde: 632,8nm
Da jeg vil bruge gitterformlen (omskrevet): d=lambda/Sin(O)
skal jeg finde vinklen mellem 0. og 1. orden og der bruger jeg så tan(O)=b/a = 1,00m/0,406m
derefter bruger jeg tan-1(1,00/0,406)m= 67,9 grader
nu bruger jeg så den omskrevne gitterformel: d=lambda/Sin(O) = 632,8*10^-9m/67,9 = 6,83*10^-7m.
Dette tal passer ikke, da jeg ved at gitterkonstanten nogenlunde ligger omkring 1/600 mm eller 1667nm som man også kan skrive det. hvad gør jeg forkert?
Håber at I forstår mine udregninger, og at I gider hjælpe.
Fra gitter til væg: 1m
Fra 0. orden til 1.: 0,406 m
Laserstrålens bølgelængde: 632,8nm
Da jeg vil bruge gitterformlen (omskrevet): d=lambda/Sin(O)
skal jeg finde vinklen mellem 0. og 1. orden og der bruger jeg så tan(O)=b/a = 1,00m/0,406m
derefter bruger jeg tan-1(1,00/0,406)m= 67,9 grader
nu bruger jeg så den omskrevne gitterformel: d=lambda/Sin(O) = 632,8*10^-9m/67,9 = 6,83*10^-7m.
Dette tal passer ikke, da jeg ved at gitterkonstanten nogenlunde ligger omkring 1/600 mm eller 1667nm som man også kan skrive det. hvad gør jeg forkert?
Håber at I forstår mine udregninger, og at I gider hjælpe.
Svar #2
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Tangens til en vinkel er modstående katete divideret med hosliggende katete.
Svar #3
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
tan(theta) = 0,406m/1m
<=>
theta = tan^-1(0,406m/1m)
theta = 22,097 grader
<=>
theta = tan^-1(0,406m/1m)
theta = 22,097 grader
Svar #4
04. oktober 2006 af Mfede (Slettet)
Tak for hjælpen, men jeg har allerede fundet ud af brøleren, da en af mine kammerater påpegede den.
Skriv et svar til: Gitterkonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
