Matematik

nogen der vil hjælpe??

04. oktober 2006 af calamaris (Slettet)


hej!

Sidder med denne her opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af.

bestem a
1/2 x^2 +1/2 x -1
L=

Svar #1
04. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

L= (1,2)

Nogen der vil hjælpe?? skal afleveres imorg... og har slet ikke haft tid til at spørge nogen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2006 af mathon

...ingen kan se beregninger...

Svar #3
04. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

hvad mener du?

Svar #4
04. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

har virkelig brug for hjælp! har ikke været i skole hele sidste uge, så der er meget jeg ikke har fået med.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2006 af mathon

...hvilker overvejelser har du gjort dig?...

Svar #6
04. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

har prøvet alt, men kan ikke finde til en resultat.
har prøvet med 2.gradsligning.
og faktorisere det...osv
men får ikke løsningen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2006 af mathon


har du tegnet y = 1/2x^2 +1/2x-1 ind i et koordinatsystem?

Svar #8
04. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

neej...hvordan gør jeg det?? og hvorfor?

Svar #9
05. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

ok, har prøvet og jeg får -6, men hva så med den anden halvdel?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2006 af mathon

...er a en positiv konstant?...

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2006 af mathon

1/2 x^2 +1/2 x -1

der reduceret giver

2.5x^2-7.5x-(1+a)

y=2.5x^2-7.5x-(1+a)

grafisk en parabel med grenene opad.

Hvis diskriminanten er negativ, er y>0 for alle x,
hvorfor

d = (-7.5)^2 - 4*2.5*(-(1+a))>=0,

for vhilke a er
(-7.5)^2 - 4*2.5*(-(1+a))>=0? .....

Svar #12
05. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

forstår det slet ikke- skal jeg bruge dikriminant formlen??

Svar #13
05. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

virkelig ikke nogen der kan hjælpe`?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Hvorfor blande diskriminanten ind i det? Er det ikke bare så simpelt som at isolere a som i en almindelig ligning? Der står jo "bestem a".

Jeg får:
a >= 2½x^2-7½x^2-1

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. oktober 2006 af mathon

#11 videreført:

(-7.5)^2 - 4*2.5*(-(1+a))>=0,
hvoraf

a>=-6.625

Skriv et svar til: nogen der vil hjælpe??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.