Matematik

iklædt andengradsligning

04. oktober 2006 af Artemis (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med disse opg.?
Det er 9.klasses opgaver, så det skulle vist ikk være så svært for Jer..

1. Et gulvtæppe, der dækker 8 3/4 m2,er 1 m længere, end det er bredt. find dets længde og bredde..

2. Produktet af to tal, af hvilke det ene er 10 større end det andet, er 264. find tallene.

3. En 5 dm høj kasse skal have en bund, der er dobbelt så lang som bred, og dens rumfang skal være 360 dm3. find dens længde og bredde.

Vi er nemlig lige begyndt på andengradsligninger.. heh..

tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2006 af Filip0609 (Slettet)

Øhhh...Kan du ikke regne det ud. Hvad lære i egentlig i folkeskolen

Svar #2
04. oktober 2006 af Artemis (Slettet)

det er ikke så meget resultatet, det er fremgangsmåden...

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

1.
Kald bredden for x.
Hvad er så længden udtrykt ved x?
Benyt at areal=længde·bredde.

2.
Løses som et.

3.
Kald bredden for x.
Hvad er så længden udtrykt ved x?
Benyt at Rumfang=længde·bredde·højde.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

1) Løs:
x*(x+1)=8 3/4
Dette fremkommer vha. areal formlen..
2) Løs:
x*(x+10)=264
Noget ala areal formlen igen...
3) Løs:
5*2x*x=360
Rumfangsformlen...

Sig til hvis du vil ha en lidt mere fyldestgørende forklaring...

Lærer man nu om andengradsligninger i folkeskolen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2006 af McMaster (Slettet)

Løs ligningerne:

1. (bredde+1) * bredde = 8,75

2. x * (x+10) = 264

3. Bredde * (2*Bredde) * 5 = 360

Svar #6
04. oktober 2006 af Artemis (Slettet)

tak... ja, vi begyndte lidt på det i 8.kl. men nu har vi rigtig taget fat. med hyperbler og sådan noget crap...

Skriv et svar til: iklædt andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.