Matematik

spidsvinklet trekant?

05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej

Jeg her virkelig brug for hjælp. Jeg skal aflevere noget matematik senere i dag og denne opgave driller:

Opgave 5
(ca. 15 point)
I en spidsvinklet trekant ABC er vinkel A 40 grader, |AB| =7 og |BC| =5 .
Beregn vinkel C, |AC| og arealet af trekant ABC.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre? Overhovet!!

Hilsen Xpeak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Start med sinusrelationerne.

Svar #2
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Ja...

Vil det sige at vinkel C er 54,15 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

64,15 grader, ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2006 af eksamenshaj (Slettet)

# 1
Nu er jeg ikke ekspert på området, men jeg mener ikke, at man må bruge sinus, cosinus og tangens når der ikke er en ret vinkel i trekanten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:
Sinus- og cosinusrelationen kan godt benyttes på vilkårlige trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2006 af eksamenshaj (Slettet)

#4
Okay, tak for det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Som allerede nævnt er
C=64,15°.

Svar #8
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Jo self., C=64,15°.

Det har jeg også fået det til...

Hvad pokker gør jeg så? (Ja så er B= 75,85)

Svar #9
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Hvordan klarer jeg så længden |AC| ++

Svar #10
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

++ = ??

Svar #11
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Eller...

Den må da så give 7,54

Altså længden |AC| = 7,54

Men hvordan jeg udregner arealet aner jeg ikke???

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11:

Yes. |AC| = 7,54

Der står vel nogle trigonomiske arealformler i din bog? Se på hvilke værdier du har, og hvad du evt. kan finde, for så at indsætte dine værdier i en af formlerne.

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Areal = 1/2 * BC * AB * sin(B)

Svar #14
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeps...

Selvfølgelig gør der det. Står bare som T=1/2*a*c*sin(B) men det er jo det samme... he he

Men tak... :D

Prøver lige om jeg kan klare anden del af denne opgave selv... ellers vender jeg nok tilbage :D

Hilsen Xpeak

Svar #15
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeg fatter ikke anden del?

Please hjælp mig. Tiden er ved at løbe ud.

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

T = 1/2·7·5·sin(75,85) = 16,97.

Svar #17
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Nej nej... Det er ikke det... Det har jeg regnet ud.

Nå.. Jeg har ikke skrevet hele opgaven ind:

Den kommer her:

Der findes også en stumpvinklet trekant ABC, hvor vinkel A=40, |AB| 0 7 og
|BC| = 5.
Beregn vinkel C og |AC| i denne trekant.

Det fatter jeg SLET ikke...!!!

Svar #18
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

*

Der findes også en stumpvinklet trekant ABC, hvor vinkel A=40, |AB| = 7 og
|BC| = 5.
Beregn vinkel C og |AC| i denne trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#18:
Brug sinusrelationen til at finde C

Svar #20
05. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Undskyld, men vil du/I ikke godt bare lige skære det ud i pap for mig? og helt præcist sige hvad jeg skal gøre? Jeg er rigtig dårlig til det her!

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.