Matematik
Talteori...haster
05. oktober 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig...
Jeg skal vise at [a1*b1]=[a2*b2]
Hvordan skal jeg vise det.
Jeg har vist det for [a1+b1]=[a2+b2]
pq= a1- a2
pz= b1-b2
Lægger vi de ligninger sammen fås:
pq+pz=(a1-a2)+(b1-b2) =>
(a1+b1)-(a2+b2)= p(q+z)
Da (a1+b1)=(a2+b2) gælder, så gælder [a1+b1]=[a2+b2]og hermed bevist.
Men jeg kan ikke finde ud for [a1*b1]=[a2*b2]
Håber nogle vil vise mig hvordan man gør det.
På forhånd tak!
Jeg skal vise at [a1*b1]=[a2*b2]
Hvordan skal jeg vise det.
Jeg har vist det for [a1+b1]=[a2+b2]
pq= a1- a2
pz= b1-b2
Lægger vi de ligninger sammen fås:
pq+pz=(a1-a2)+(b1-b2) =>
(a1+b1)-(a2+b2)= p(q+z)
Da (a1+b1)=(a2+b2) gælder, så gælder [a1+b1]=[a2+b2]og hermed bevist.
Men jeg kan ikke finde ud for [a1*b1]=[a2*b2]
Håber nogle vil vise mig hvordan man gør det.
På forhånd tak!
Svar #1
05. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, hvad menes helt præcist med notationen [a1*b1]? Og hvad er a1 og b1 i det hele taget?
Svar #3
05. oktober 2006 af fixer (Slettet)
Hent inspiration i #15 i:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=187499&h=restklasse
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=187499&h=restklasse
Skriv et svar til: Talteori...haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
