Fysik

Vandkraft

07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)
Hejsa

Jeg har virkelig et problem. Jeg ved at:

Vandkraftværket Vestbirk producerer 2.000.000 kWh om året

Jeg skal udregne dets effekt. Jeg aner ikke hvordan jeg gør, overhovedet!

Svar #1
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Slet ingen som kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2006 af iB (Slettet)

Start med at regne ud hvormange timer der er i et år, og overvej hvad du kan bruge det til.

Svar #3
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Der er vel 365*24 timer på et år. Altså 8769 timer

Og jeg ved stadig ikke hvad pokker jeg gør??

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

kWh = 1000 * W * t

<=>

W = kWh/t * 1/1000

Svar #5
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Årh for pokker!

Hvis I bare kunne snakke det samme sprog som mig. Beklager Zeta, men jeg er ikke med på hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5:
Hvor hopper kæden af?

Du ved at vandkraftværket producerer 2.000.000 kWh om året.

Du bruger formlen:

kWh = kW * t

..hvor du indsætter dine kendte værdier:

2.000.000 kWh = kW * 8765,8 t

..nu skal du bare isolere kW (kilo-watt).

kW = (2.000.000 kWh) / (8765,8 t)

kW = ....?

Svar #7
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Kender ikke den formel tror jeg?

kWh = kW * t

Hvad er det så helt præcist jeg regner ud?

kW = 228,16

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7:

Dets effekt.

Svar #9
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

men hvad er kW=

kiloWatt?

Kan man så omskrive det til joule/ sek?

Eller blander jeg tingene sammen????

Svar #10
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#9:

Kilowatt, ja.

228,16 kW er lig med:

228160 Watt eller 228160 Joule/sekund






Skriv et svar til: Vandkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.