Matematik

eksamensopgave maj 2001

07. oktober 2006 af 04w-jt (Slettet)
Denne opgave er fra eksamensopgaver i matematik 2, opg. 4.042:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=8*0.5^x , x er større eller lig med 0.

For ethvert positivt tal t afgrænser koordinatsystemets førsteakse og andenakse samt grafen for f og linjen med ligningen x=t en punktmængde, der har et areal. Dette areal betegnes A(t)

Beregn A(1)
Bestem A(t)
Bestem lim (t --> uendelig) A(t)

Er der nogen der kan give nogle hints til hvordan jeg skal gribe denne opgave an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal intergrere f(x) fra x = 0 til x = t. Dermed finder du A(t). A(1) findes ved at sætte 1 ind for t. Til sidst bestemmes grænseværdien for t gående mod uendelig.

Svar #2
07. oktober 2006 af 04w-jt (Slettet)

Okay, tak for hjælpen til de 2 første. Men hvordan finder jeg grænseværdien?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

A(t) skulle gerne være (8-2^(3-t))/ln(2).

Lader vi t vokse, mindsker vi 3-t, som bliver negativt for t>3. Det betyder at 2^(t-3) går mod 0 for t gående mod uendelig. Hele udtrykket går derfor mod 8/ln(2) for t gående mod uendelig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2006 af mathon

f(x)=8*0.5^x , x er større eller lig med 0

t
Sf(x)dx = A(t)
0


t
S 8*0.5^x*dx
0

t
8*S 0.5^x*dx
0

t
8/ln(1/2)*[0.5^x]= 8/ln(1/2)[0.5^t - 0.5^0]
0

8/ln(1/2)*[0.5^t - 1]

-8/ln(2)*0.5^t + 8/ln(2)

lim A(t) =
t -> oo

lim -8/ln(2)*0.5^t + 8/ln(2) = 0 + 8/ln(2)
t -> oo

hvorfor

lim A(t) = 8/ln(2) = ca. 11.54
t -> oo



Skriv et svar til: eksamensopgave maj 2001

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.