Matematik
Vektorer
08. oktober 2006 af
sporty-piiie (Slettet)
Halløjsa..
Håber lige en gider hjælpe mig med denne lille opgave.. var der ikke i den ene time hvor vi havde om det:
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(7;5) og to vektorer
vektor a=(2;29)
vektor b=(-5;12)
Opgaven lyder på:
Bestem en ligning for l, som går gennem punktet a og er paralle med vektor b.
Håber lige en gider hjælpe mig med denne lille opgave.. var der ikke i den ene time hvor vi havde om det:
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(7;5) og to vektorer
vektor a=(2;29)
vektor b=(-5;12)
Opgaven lyder på:
Bestem en ligning for l, som går gennem punktet a og er paralle med vektor b.
Svar #1
08. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
I planen er parameterfremstillingen for en linie givet ved:
x(t) = x0 + t*r1
y(t) = y0 + t*r2
Hvor (x0,y0) er et punkt som linien går igennem, og (r1,r2) er en retningsvektor for linien.
Ud fra disse oplysninger kan du bestemme den søgte linie.
//Sentinox
x(t) = x0 + t*r1
y(t) = y0 + t*r2
Hvor (x0,y0) er et punkt som linien går igennem, og (r1,r2) er en retningsvektor for linien.
Ud fra disse oplysninger kan du bestemme den søgte linie.
//Sentinox
Svar #3
08. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
t er den variable man sætter ind hvis man vil tegne en linie.
i y=2*x, er x den variable hvis man skal tegne linien
//Sentinox
i y=2*x, er x den variable hvis man skal tegne linien
//Sentinox
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
