Matematik
2.-gradsligning (9.kl.niveau)
10. oktober 2006 af
Artemis (Slettet)
Hey, er der en der kan hjælpe mig med denne iklædte andengradsligning...:
To gravemaskiner 1 og 2 kan, når de arbejder sammen, udføre et vist arbejde på 80 timer. 1 kan alene udføre arbejdet på en tid, der er 36 timer kortere end den, 2 alene ville bruge. på hvor mange timer kan 1 udføre arbejdet?
Jeg vil bare have hjælp til fremgangsmåde...
1000 tak
To gravemaskiner 1 og 2 kan, når de arbejder sammen, udføre et vist arbejde på 80 timer. 1 kan alene udføre arbejdet på en tid, der er 36 timer kortere end den, 2 alene ville bruge. på hvor mange timer kan 1 udføre arbejdet?
Jeg vil bare have hjælp til fremgangsmåde...
1000 tak
Svar #1
11. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Du kan opstille to ligninger. Tiden, 1 bruger, kaldes A, og tide, B bruger, kaldes for B. Ligningerne er så:
A + B = 80 og A = B - 36.
Du kan så isolere B i den ene ligning, og sætte ind i den anden. Derved får du en ligning, hvor A er den ubekendte.
A + B = 80 og A = B - 36.
Du kan så isolere B i den ene ligning, og sætte ind i den anden. Derved får du en ligning, hvor A er den ubekendte.
Skriv et svar til: 2.-gradsligning (9.kl.niveau)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
