Matematik
rette en lille opgave
11. oktober 2006 af
tullerpigen (Slettet)
Hey har haft denne her opgave for, om camouflerede ligninger, nogen der vil tjekke om de er rigtige? ;)
2e^-2x - 18e^-x + 20 = 0
så siger jeg e^-x = x
2x^2 - 18x + 20 = 0
d= -18^2 - (4*2*20) = 164
x= -(-18) +- kvadrat(164) / 2*2 = 1,298... V x= 7,701...
ln(e^-x) = ln(7,701...) fordi ln(e)= 1
-x= ln(7,701...)= -2,04135
2e^-2x - 18e^-x + 20 = 0
så siger jeg e^-x = x
2x^2 - 18x + 20 = 0
d= -18^2 - (4*2*20) = 164
x= -(-18) +- kvadrat(164) / 2*2 = 1,298... V x= 7,701...
ln(e^-x) = ln(7,701...) fordi ln(e)= 1
-x= ln(7,701...)= -2,04135
Svar #1
11. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)
Sæt hellere e^(-x) lig med t, ikke x!
Dit ene resultat er rigtigt nok, men du manger den sidste løsning (den første t-værdi..).
Dit ene resultat er rigtigt nok, men du manger den sidste løsning (den første t-værdi..).
Svar #2
11. oktober 2006 af tullerpigen (Slettet)
ok tak, jeg troede bare man skulle tage den højeste.
Skriv et svar til: rette en lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
