Matematik
blyforurening
15. oktober 2006 af
lith (Slettet)
opgave:
blyforurening af græs stammer hovedsageligt fra motorkøretøjers forbrænding af blyholdig benzin på veje. blyindholdet i græs ved en vej har vist sig tilnærmelsesvis aftage eksponentielt med afstanden fra vejkanten, og halveringsafstanden er 15 m.
ved en motorvej mlte man et blyindhold på 40mg pr.kg græs i afstanden 15m fra vejkanten.
Med f(x)betegnes blyindholdet i græset (målt i mg pr.kg)i afstanden i en x(målt i meter)fra vejkanten.
Det gennemsnitlige blyindhold 50 m bred bæmme nærmest vejen er da givet ved:
1/50 integralet(f(x), øvre grænse=50, nedre=0 dx
-beregn dette gennemsnit.....
...
jeg kan overhoved ikke finde ud af hvordan jeg skal løse denne opgave...er der nogen der kan hjælpe...
på forhånd tak..
blyforurening af græs stammer hovedsageligt fra motorkøretøjers forbrænding af blyholdig benzin på veje. blyindholdet i græs ved en vej har vist sig tilnærmelsesvis aftage eksponentielt med afstanden fra vejkanten, og halveringsafstanden er 15 m.
ved en motorvej mlte man et blyindhold på 40mg pr.kg græs i afstanden 15m fra vejkanten.
Med f(x)betegnes blyindholdet i græset (målt i mg pr.kg)i afstanden i en x(målt i meter)fra vejkanten.
Det gennemsnitlige blyindhold 50 m bred bæmme nærmest vejen er da givet ved:
1/50 integralet(f(x), øvre grænse=50, nedre=0 dx
-beregn dette gennemsnit.....
...
jeg kan overhoved ikke finde ud af hvordan jeg skal løse denne opgave...er der nogen der kan hjælpe...
på forhånd tak..
Svar #1
15. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Find a udfra:
T1/2=-ln(2)/ln(a)
Herefter har du nu fundet a-værdien.
Du finder b ved at indsætte punktet: (x;y)=(15;40) ind i forskriften:
40=b*a^15
Hvor den eneste ubekendte er b.
Herfra er det 'bare' at integrere f(x) og sætte grænserne ind...
T1/2=-ln(2)/ln(a)
Herefter har du nu fundet a-værdien.
Du finder b ved at indsætte punktet: (x;y)=(15;40) ind i forskriften:
40=b*a^15
Hvor den eneste ubekendte er b.
Herfra er det 'bare' at integrere f(x) og sætte grænserne ind...
Svar #4
15. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
T1/2= Halveringstiden/ halveringstykkelsen og ligende, med andre ord halveringskonstanten for den pågældende funktion
Skriv et svar til: blyforurening
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
