Matematik
Parameterfremstilling
15. oktober 2006 af
KickAzz (Slettet)
Hej,
Jeg kunne godt bruge hjælp til følgende opg:
I et koordinatsystem i rummet har en ret linje m parameterfremstillingen:
(x,y,z) = (3,2,1) + t(1,2,-2) , t E R.
Bestem en ligning for den plan, der indeholder m og punktet C(4,4,2):
Ligningen har jeg bestemt til:
x+2y-2z-8 = 0
Bestem en parameterfremstilling for den rette linje l, der går gennem C, skærer m og står vinkelret på m.
Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal gribe den opgave an, så ville sætte stor pris på at få et hint.
Mvh
Peter
Jeg kunne godt bruge hjælp til følgende opg:
I et koordinatsystem i rummet har en ret linje m parameterfremstillingen:
(x,y,z) = (3,2,1) + t(1,2,-2) , t E R.
Bestem en ligning for den plan, der indeholder m og punktet C(4,4,2):
Ligningen har jeg bestemt til:
x+2y-2z-8 = 0
Bestem en parameterfremstilling for den rette linje l, der går gennem C, skærer m og står vinkelret på m.
Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal gribe den opgave an, så ville sætte stor pris på at få et hint.
Mvh
Peter
Svar #1
15. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du har en plan, hvis ligning er på formen
a*x + b*y + c*z = d
hvordan bestemmer du så nemmest en normalvektor for planen? (Dette bør du vide!) Sammen med koordinaterne for C, kan du nu nemt finde parameterfremstillingen for linjen l.
Hvis du har en plan, hvis ligning er på formen
a*x + b*y + c*z = d
hvordan bestemmer du så nemmest en normalvektor for planen? (Dette bør du vide!) Sammen med koordinaterne for C, kan du nu nemt finde parameterfremstillingen for linjen l.
Skriv et svar til: Parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
