Matematik
Sinus, Cosinus... (hjælp til beregning af sider og vinkler)...
22. februar 2004 af
ababab (Slettet)
Hej...
Vi er igang med at repetere 1.års pensum og er dermed nået til trigonometri. Dette er ikke min stærke side, og
Problemet er bare at jeg slet ikke kan huske noget af det... :(
Derfor ville det være meget rart, hvis nogen kunne hjælpe mig på vej(eller få min hjerne til at tænke 1 år tilbage)...
opgaven lyder:
Beregn de ukendte sider og vinkler samt arealet af trekant ABC, hvis:
C=37 grader, a=43 og b=29
håber på hjælp... c",)
Vi er igang med at repetere 1.års pensum og er dermed nået til trigonometri. Dette er ikke min stærke side, og
Problemet er bare at jeg slet ikke kan huske noget af det... :(
Derfor ville det være meget rart, hvis nogen kunne hjælpe mig på vej(eller få min hjerne til at tænke 1 år tilbage)...
opgaven lyder:
Beregn de ukendte sider og vinkler samt arealet af trekant ABC, hvis:
C=37 grader, a=43 og b=29
håber på hjælp... c",)
Svar #1
22. februar 2004 af erdos (Slettet)
du kan finde c vha. cosinusrelationerne:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
derpå kan A eller B findes vha. sinusrelationerne eller du kan omskrive cosinusrelationerne.
Arealet findes ved T=0,5*a*b*sin(C)
Kalle
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
derpå kan A eller B findes vha. sinusrelationerne eller du kan omskrive cosinusrelationerne.
Arealet findes ved T=0,5*a*b*sin(C)
Kalle
Svar #2
22. februar 2004 af ababab (Slettet)
Hvornår ved man hvilke relationer man skal bruge?
og kunne i uddybe ovenstående?
c",)
og kunne i uddybe ovenstående?
c",)
Svar #5
22. februar 2004 af erdos (Slettet)
Der er ikke noget med, hvornår man skal bruge dem...
Hvis vi siger de store bogstaver betegner vinklerne og de små siderne, er det jo lidt at se, at du har oplysninger nok til at bestemme c ved:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
så det gør du...
og nu har du faktisk oplysninger nok til at bruge både sinus- eller cosinusrelationerne til at finde A pg B.
Hvis vi siger de store bogstaver betegner vinklerne og de små siderne, er det jo lidt at se, at du har oplysninger nok til at bestemme c ved:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
så det gør du...
og nu har du faktisk oplysninger nok til at bruge både sinus- eller cosinusrelationerne til at finde A pg B.
Skriv et svar til: Sinus, Cosinus... (hjælp til beregning af sider og vinkler)...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
