Fysik
Varmefylde af faststof
17. oktober 2006 af
Miss Helene (Slettet)
Hej,
Jeg sidder her og river mig selv i håret, da jeg har et problem med min fysik rapport.
Jeg skal bestemme et metals varmefylde udfra en vægt og jeg bruger disse formler:
Et=c x m x (delta)T - modtaget energi
Eel= P x t - tilført energi
Jeg sidder nu her og skal finde en linærsammenhæng vha. et diagram, men jeg er nødt til at regne lidt først.
Jeg skal sætte ligningerne lg hinanden og det er her mit poblem kommer:
Jeg har et TAB på 10 % af den tilførte energi, kan jeg stadig sætte den lg hinanden?
Håber I forstår hvad mit problem er.
MVH
Helene
Gl. Hellerup
Jeg sidder her og river mig selv i håret, da jeg har et problem med min fysik rapport.
Jeg skal bestemme et metals varmefylde udfra en vægt og jeg bruger disse formler:
Et=c x m x (delta)T - modtaget energi
Eel= P x t - tilført energi
Jeg sidder nu her og skal finde en linærsammenhæng vha. et diagram, men jeg er nødt til at regne lidt først.
Jeg skal sætte ligningerne lg hinanden og det er her mit poblem kommer:
Jeg har et TAB på 10 % af den tilførte energi, kan jeg stadig sætte den lg hinanden?
Håber I forstår hvad mit problem er.
MVH
Helene
Gl. Hellerup
Svar #1
19. oktober 2006 af mathon
...den tilførte E_el vil aldrig omsættes totalt til E_indre, da der medgår energi til opvarmning af omgivelser og "apparatur". Hvis denne "uønskede" energiafgivelse skønnes til 10% kan ligningen opstilles således:
m*c*delta_T = 0.9*P*t,
hvoraf
c = 0.9*P*t/(m*delta_T)
m*c*delta_T = 0.9*P*t,
hvoraf
c = 0.9*P*t/(m*delta_T)
Skriv et svar til: Varmefylde af faststof
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
