Matematik
integral
17. oktober 2006 af
kartoffelstivelse (Slettet)
f(x)=x^2-6x+10 , M={(x,y)|f(x)=< y =< 2}
find arealet.
ved godt at man skal integrere, men ved ikke med hvilke grænseværdier. prøvede at sætte f(x) = 2, så jeg fik værdierne 4 og 2, og fik det bestemte integrale til 8/3.. men det sagde min lærer var forkert.
hvad gør jeg?
find arealet.
ved godt at man skal integrere, men ved ikke med hvilke grænseværdier. prøvede at sætte f(x) = 2, så jeg fik værdierne 4 og 2, og fik det bestemte integrale til 8/3.. men det sagde min lærer var forkert.
hvad gør jeg?
Svar #1
17. oktober 2006 af mathon
beregn f(x)=2
x^2-6x+10 = 2
eller
x^2-6x+8 = 0,
hvoraf
du beregner de ønskede grænser for x.......
x^2-6x+10 = 2
eller
x^2-6x+8 = 0,
hvoraf
du beregner de ønskede grænser for x.......
Svar #2
17. oktober 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)
"prøvede at sætte f(x) = 2, så jeg fik værdierne 4 og 2, og fik det bestemte integrale til 8/3.. men det sagde min lærer var forkert.
hvad gør jeg?"
hvad gør jeg?"
Svar #3
17. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)
Det er rigtigt, at du skal sætte f(x)=2. På den måde finder du grænserne, som bliver 2 og 4.
Hvis du sætter g(x)=2 (fordi f(x) =< y =< 2), skal du integrere:
S g(x)-f(x) dx
S 2-(x^2-6x+10) dx
S -x^2+6x-8 dx
og sætter grænserne på.
Hvis du sætter g(x)=2 (fordi f(x) =< y =< 2), skal du integrere:
S g(x)-f(x) dx
S 2-(x^2-6x+10) dx
S -x^2+6x-8 dx
og sætter grænserne på.
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
