Matematik

Hjælp!!

17. oktober 2006 af Amaana (Slettet)
Hej.

Håber at I kan hjælpe mig med den opgave jeg har lavet. Jeg ved ikke om den er rigtigt.

opgaven.
Linjen gennem (2,3) og (-7, 30) har hældningskoefficienten -3. Opskriv en forskrift for funktionen.

Jeg har brugt denne formlen y-y1= a(x-x1)
y-3=-3(x+2) <=> y-3=-3x-6 <=> y=-3x-3, f(x)=-3x-3

Men i facitlisten står der f(x)=-3x+9. Så hvilken er forkert/rigtig, er det min er den der står i facitlisten. Håber at I hjælper mig.

På forhånden mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Fejlen er i starten
Formlen hedder:
y-y0=a(x-x0)
Du har nu valgt at indsætte punktet (x;y)=(2;3):
y-y0=a(x-x0) => y-3=-3(x-2) <=>y-3=-3x+6 <=> y=-3x+6+3 <=> y=-3x+9

Svar #2
17. oktober 2006 af Amaana (Slettet)

tusind tak. Nu forstår jeg det.


Kan du også hjæpe mig med en anden opgave.

opgaven:
Angiv en forskrift for den lineære funktion f,hvor f(-2)=6 og f(x)=-2

Jeg har først regnet ud a, a=-8/3

y-6=-8/3(x-(-2)) <=> y-6=-8/3(x+2) <=> y-6=-8/3x -16/3 , men hvad så, hvad skal jeg gøre? jeg har lidt svært med brøkregning... hjælp

Endnu engang tusind tak



Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Nej jeg kan ikke give dig en forskrift, da du har skrevet forkert af:
f(-2)=6 og f(x)=-2
Ret lige x'et, så kan jeg godt hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#2, men hvis jeg går ud fra at a er udregnet korrekt.
Så er du kommet hertil:
y-6=-8/3x -16/3
Lav nu 6 om til 3. dele. Dette betyder at du skal gange 6 med 3/3 = 3/3*6=18/3
Hermed bliver det nu:
y-18/3=-8/3x -16/3
Regner med at du selv kan hitte ud af resten her:)

Svar #5
17. oktober 2006 af Amaana (Slettet)

meget undskyld. Jeg har hhaft travlt.

Jeg skulle skrive f(-2)=6 og f(1)=-2.
Men jeg tror at jeg har forstået hvordan skal jeg gøre det.

undskyld og tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.