Matematik
vektor i rum
17. oktober 2006 af
godfy (Slettet)
Når man skal finde ud af om to vektorer i et plan er parallele kan man kigge på det(a,b), men hvad gør man i rummet, hvor man ikke kan tage det. af (m,z,y) (k,l,j)f.eks.
Svar #1
17. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Undersøg om der findes et tal t, sådan så:
[m,z,y]=t*[k,l,j]
Hvis t findes, er vektorerne parallele.
[m,z,y]=t*[k,l,j]
Hvis t findes, er vektorerne parallele.
Svar #3
17. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Opgaven kan også angribes som følger:
For to parallele vektorer a og b gælder, at
v(a,b)=0 V v(a,b)=pi <=>
cos(v)=1 V cos(v)=-1.
Desuden ved vi, at a.b = cos(v)*|a|*|b|.
For to parallele vektorer a og b gælder der således, at
| a.b | = | |a|*|b| |
Dvs. at for to parallele vektorer gælder, at den numeriske værdi af prikproduktet er lig den numeriske værdi af produktet mellem vektorernes længder.
For to parallele vektorer a og b gælder, at
v(a,b)=0 V v(a,b)=pi <=>
cos(v)=1 V cos(v)=-1.
Desuden ved vi, at a.b = cos(v)*|a|*|b|.
For to parallele vektorer a og b gælder der således, at
| a.b | = | |a|*|b| |
Dvs. at for to parallele vektorer gælder, at den numeriske værdi af prikproduktet er lig den numeriske værdi af produktet mellem vektorernes længder.
Skriv et svar til: vektor i rum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
